Ananaslı Kek

Fırını 190 derecede ısıtın. Kalıbınızı yağlayın, unlayın ve fazla unu silkeleyin. Un, tuz ve kabartma tozunu elekten geçirin. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri kabarana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyin. Unlu karışımı ekleyip, karıştırın, son olarak yumurtayı ekleyin.

Kalıba aldığınız kek karışımını 40-45 dakika, kürdan testinden geçene kadar pişirin. Kekiniz henüz sıcakken kürdanlarla delikler açın.

Ananasınızı soyun, blender’dan geçirin, suyunu süzün. Tereyağı, bir ananasın suyu ve pudra şekerini bir sos tenceresinde, tereyağı eriyene kadar ısıtın. Bu karışımı kekin üzerine eşit şekilde dökün ve en az 2 saat soğumasını bekleyin.

Malzemeler

  • 1 adet Verita Gold Ananas,
  • 125 gram’lık bir paket tereyağı,
  • 100 g. pudra şekeri,
  • 220 g. tereyağı,
  • 200 g. un,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1 çimdik tuz,
  • 200 g. şeker,
  • 4 yumurta,
  • 3 çorba kaşığı yoğurt,
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı