Demirhindili Yaprak Sarması
Yaprakları suda 2-3 dakika haşlayın ve kenara alın. Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyip kavurmaya devam edin. Soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve zerdeçalları, baharatları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Suyunu ekleyip 5 dakika kadar orta ateşte pişirin. Ilıyan harçlar ile sarmalarınızı sarın. Tencere yerleştirdiğiniz sarmaların üzerine sıcak suyu ve zeytinyağını ekleyin. Kısık ateşte yarım saat pişirin. Üzerinde nar taneleri ile servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
İç harci için:
- Yarım paket Verita Demirhindi,
- Yarım bardak zeytinyağı,
- 2 adet orta boy kuru soğan,
- 1,5 su bardağı pirinç,
- 1 su bardağı sıcak su,
- Bir avuç dolmalık fıstık,
- 1 çay kaşığı kuru nane,
- 1 çimdik yenibahar,
- 1 çimdik tarçın,
- Tuz ve Karabiber.
- 300 g asma yaprağı,
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 su bardağı sıcak su,
- 1 paket Verita Nar Taneleri.