Hindistan Cevizli Çikolata
Hindistan cevizini ayıkladıktan sonra rendeleyin. Rende Hindistan cevizini 50 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kurutun. Vanilyalı pudingi üzerinde yazan ölçünün yarısı kadar, yani 250 ml sütle pişirin. Rende Hindistan cevizi ile karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş bir kek kalıbına dökün. Buzdolabına kaldırın ve sertleşene kadar bekleyin. Sertleşmiş karışımı küçük dikdörtgenler şeklinde kesin ve köşelerini tıraşlayarak yuvarlak hale getirin. Bir çatal yardımı ile benmaride veya mikrodalgada erittiğiniz çikolataya daldırın veya çikolatayı pudingli karışımın üzerinde gezdirin. Çikolata ile kaplanmış Hindistan cevizli barlarınızı buzdolabına alın. Yaklaşık on dakika sonra çıkarıp bir kürdanı dokundurup kaldırarak üzerindeki izleri çizin. Tekrar buzdolabına kaldırıp tamamen sertleşene kadar bekleyin. Afiyet olsun.
(Not: Çikolatayı temperlemeden erittiğimiz için bu tatlı buzdolabında saklanmalı. Yine aynı sebeple elinize aldığınızda, normal bir çikolatadan hızlı eriyecektir, bu çok normaldir.)
Malzemeler
- 1 adet Verita Hindistan cevizi,
- 250 ml süt,
- 1 paket hazır vanilyalı puding,
- 3 paket sütlü çikolata.