Demirhindili Pİlav
Sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri tereyağında kavurun. Baharatları da tereyağına ekleyip bir dakika çevirin. Tavuk suyunu, tuzunu, biberini ve soyulup çekirdekleri ayıklanmış demirhindiyi ekleyin, altını kısın. Suyunu çekene kadar pişerken bir taraftan dolmalık fıstıkları renk alana kadar kavurun. Demlenen pilavınızı bir tutam maydanoz ve fıstıklarla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- Yarım kutu Verita Demirhindi,
- 1 bardak pilavlık pirinç,
- 1,5 bardak tavuk suyu,
- Tereyağı,
- 1 çay kaşığı köri,
- 1 çay kaşığı tarçın,
- 1 çay kaşığı toz hardal,
- Yarım çay kaşığı toz biber,
- 1 paket dolmalık fıstık,
- Tuz ve karabiber.