Mantarlı Sarımsaklı Ravioli
Un, yumurta ve tuzu iyice yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve iki parçayı da merdane ile açın. Harç için rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağını zeytinyağında soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Harçtan birer çorba kaşığı alıp, aralıklı şekilde hamurun üzerine yerleştirin. İkinci hamuru harçlı hamurun üzerine kapatıp, bastırın. Dilediğiniz şekildeki kalıpla veya hamur kesicisi ile kesip, yapışmaması için unlayın. Tuzlu kaynar suda 4 dakika ya da ravioliler suyun yüzeyine çıkana kadar haşlayıp ocaktan alın ve süzün. Mantarları ikiye bölüp soteleyin. Krema, lime suyu ve kabuğunu ekleyip bir taşım kaynatın. Sosu ravioli’lerin üzerine gezdirin ve maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı un,
- 2 yumurta,
- 1 çimdik tuz
Harcı için:
- 4 diş Verita Sarımsak,
- 500 g ıspanak,
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı,
- Tuz, karabiber,
Sosu için:
- 3 diş Verita Sarımsak,
- 200 g kestane mantarı,
- 1 adet Verita Lime’ın suyu ve kabuğu (rendelenmiş),
- Yarım kutu krema,
- Maydanoz,
- Tuz, karabiber.