Zerdeçallı Falafel
Haşlanmış nohut, kuru soğan, sarımsak ve sapları ayıklayıp yıkanmış maydanozları robottan geçirin. Üzerine yumurtayı kırın, zerdeçal, un, karbonat, kimyon, kişniş, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Derin bir tavada bol kızgın sıvı yağ ile kızartın Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal,
- 3 diş Verita Sarımsak,
- 2 su bardağı haşlanmış nohut,
- 1 adet orta boy kuru soğan,
- 1 adet yumurta,
- 2 yemek kaşığı un,
- 1 çay kaşığı karbonat,
- Yarım demet maydanoz,
- 1 tatlı kaşığı kimyon,
- 1 tatlı kaşığı kişniş,
- Tuz, karabiber,
- Kızartmak için sıvı yağ.