Kumkuat Reçeli

Kumkuatları yıkayın ve üst kısmındaki yeşil kısmı üzerinde bırakarak saplarını çıkarın, bir tencerede 1 litre su ile  yumuşatmadan 10 dakika haşlayın, suyunu süzüp soğumaya bırakın. Soğuk su dolu bir kapta suyunu değiştirerek yarım gün bekletin. Soğuduktan sonra kumkuatları ortadan dikine keserek çekirdeklerini ayıklayın.  Ayıkladığınız kumkuatları tencerenize bir kat kumkuat bir kat şeker olacak şekilde döşeyin.  Bir gece beklettiğiniz tencerinize ertesi gün 3 su bardağı suyu ekleyin ve ateşe koyun.  Tencere kaynama başladıktan sonra altını kısın ve reçel kıvamı alana kadar kaynatmaya devam edin.  Reçel kıvamına geldikten sonra limon suyunuzu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Sonrasında ateşten alın ve sıcakken kavanozlara doldurun. Afiyet olsun.

Malzemeler

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı