Kivi ve Frenk Üzümlü Tart
Unu ve pudra şekerini harmanlayın. Tereyağını ekleyip, ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Yumurta sarısı ve soğuk suyu ilave edip yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat beklettikten sonra, iki yağlı kağıt arasında, tart kalıbından daha büyük olacak şekilde açın. Elinizle hafifçe bastırarak kalıbın içine yerleştirin. Üstteki yağlı kağıdı aldıktan sonra, hamurun taşan kısımlarını kesin. Üzerini çatalla delip, tekrar yağlı kağıtla örtün ve ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin (hamurun fazla kabarmaması için). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız hamurun üzerindeki ağırlıkları alın ve soğumaya bırakın. Krema için süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ekleyip karıştırın. Kremayı tartın üzerine yayın. Kivileri soyun ve kremanın üzerine yerleştirin. Frenk üzümlerini de serpiştirin. Servise hazır. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 adet Verita Gurme Kivi
- Verita Frenk Üzümü
- 200 gr un
- 70 gr pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ