Mangolu tart

Mangolu tart

Un, tereyağı, soğuk su, pudra şekeri ve tuzu bir kaba alın ve iyice karıştırın. Hamur haline gelmiş karışımı streç folyoya sarın ve buzdolabında 2 saat bekletin. Krema ve portakal marmelatını bir kasede karıştırın. Hamurunuzu önceden yağladığınız 16 cm’lik bir tart kalıbına yayın ve üzerine yağlı kağıt koyun. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 180 derecede; 15 dakika kadar pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra fırından çıkartın ve  hafif soğumasını bekleyin. Mangonun kabuğunu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra ince ince dilimleyin. Hazırladığınız kremayı hafif soğumuş tart hamurunun üzerine yayın. Mango dilimlerini üzerine dizip; 15 dakika daha pişmesi için fırına atın. Fırından çıkardıktan sonra soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Tartınız servise hazır. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 adet Verita Yemeye Hazır Mango
  • 100 ml krema,
  • 1 küçük kase portakal marmeladı
  • 40 g pudra şekeri
  • 250 g un
  • 100 ml soğuk su
  • 125 g tereyağı
  • 1 tutam tuz

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı