Bunları biliyor musunuz ?

Pitahaya nasıl yenir?

Pitahayı enine ikiye bölerek etli yüzey açığa çıkarılır. İkiye böldüğünüz parçayı karpuz gibi dilimleyebilir ya da kaşık yardımıyla beyaz etli parçaları kazıyarak yiyebilirsiniz. Pitahayanın kabuğu yenmez. Tohumları etli kısımla birlikte yenir, çıtır, fındık gibi bir tat verir. Meyve dokusu siyah ve çıtır tohumlarının varlığı nedeniyle kiviye benzetilir. Tohumları etli kısımla birlikte yenir. Lipidler yönünden zengindir, kalori değeri düşüktür.

Merak Ettikleriniz

  • Muz ile ortak DNA!

    Hücrelerimizin yaşamasını sağlayan biyolojik yapı parçası olan insan DNA’sının muz DNA’sı ile %50 oranında aynı olduğunu biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalarda insan DNA’sının şempanze DNA’sı ile %95 oranında aynı olduğu ortaya çıkmıştır.
    Devamı
  • Ananas ağaçta yetişmiyor!

    Ananas ağaçta yetişmiyor! Ananas meyvesinin aslında tarlada yetiştiğini biliyor muydunuz? Ananas meyvesi birçok tropik meyve gibi yüksek ağaçlarda yetişmez, hatta ağaçta bile yetişmez. Ananas meyvesi fotoğrafını görebileceğiniz kendine özel tarlalarda yetişir.
    Devamı
  • Nar hakkında bilmedikleriniz

    Nar meyvesinin dünya üzerinde ilk olarak İran’da yetiştirildiğine inanıldığını biliyor muydunuz? Peki yemesi çok zevkli olan nar meyvesini kolayca ayıklamak için yapmanız gerekeni biliyor musunuz? Narı ortadan ikiye bölün. Sonra narı ters çevirip dış kabuğunu büyükçe bir kaşık ile dövün, taneleri kolayca dökülecektir.
    Devamı